Zoroslav Kollár uzavrel dohodu v korupčných kauzách Pčolinského a Makóa

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) uzavrel s konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom dohodu o vine a treste. Návrhom na schválenie dohody sa má 27. mája zaoberať Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

18.05.2022 12:22 , aktualizované: 14:59
Víchrica / Zoroslav Kollár / Foto:
Uprostred Zoroslav Kollár prichádza na výsluch do budovy NAKA v Nitre 28. októbra 2020
debata (13)

TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Informovala o tom televízia Markíza.

Kollár uzavrel s prokurátorom ÚŠP dohodu o vine a treste v prípade korupčných káuz exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského a bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. TASR to potvrdil Kollárov obhajca Adrián Kucek.

„K podmienkam dohody sa v týchto chvíľach vyjadrovať nebudem,“ povedal s tým, že dohodu bližšie okomentuje až po rozhodnutí súdu. Návrhom na schválenie dohody sa má 27. mája zaoberať ŠTS v Pezinku.

Zoroslav Kollár čelí obvineniu z toho, že poskytol bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS úplatok, aby ho nesledovali. Bývalý šéf SIS prijatie úplatku odmieta. V ďalšej korupčnej kauze mal Kollár spolu s podnikateľom Tomášom Rajeckým podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby cigariet.

Zoroslav Kollár je okrem toho obvinený aj v rámci akcie Víchrica, ktorá sa týka korupcie na súdoch.

Zoroslav Kollár Čítajte viac Zoroslav Kollár sa mal priznať k podplácaniu Pčolinského. Peniaze mal zobrať Makó Vladimír Pčolinský Čítajte viac Pčolinský sa o tom, že ho obžalovali, dozvedel 'tradične' - z médií
13 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #SIS #Ľudovít Makó #Vladimír Pčolinský #Zoroslav Kollár