Progresívne Slovensko prestáva podporovať pokračovanie súčasnej vlády

Progresívne Slovensko prestáva podporovať ďalšie pokračovanie vlády, ktorú de facto naďalej riadi Igor Matovič (OĽaNO). Predseda hnutia Michal Šimečka to vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii.

25.05.2022 12:12
Progresívne Slovensko / Michal Šimečka / Foto: ,
Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka
debata (34)

Reagoval tak na včerajšie schválenie prorodinných opatrení z Matovičovej dielne, ktoré majú Slovensko stáť viac ako miliardu eur ročne.

„Je to pre nás zlomový bod. Vláda riadená Igorom Matovičom už nemôže automaticky počítať s našou podporou a naším hlasom, ak bude na stole jej zotrvanie. Naopak, všetku energiu sústredíme na to, aby sme voličom ukázali, že politika môže byť iná a že si nemusia vyberať medzi chaosom a rozvratom, ktorý práve vidíme, a skorumpovanými extrémistami z táboru Smeru a fašistov,“ vyhlásil Šimečka.

Lucia Plaváková, podpredsedníčka PS Matovičov balíček označila za nedomyslený plán jedného človeka, ktorý ignoruje odborný konsenzus.

„Rozvracia verejné financie a zadlžuje naše deti tak, ako si nedovolil ani Robert Fico. Znásilňuje legislatívny proces a oberá samosprávy o vyše 600-miliónov eur ročne. Ignoruje státisíce ľudí v núdzi a naopak, sype peniaze boháčom ako Boris Kollár či Jaroslav Haščák,“ vyhlásila.

Hnutiu PS vadí aj to, že návrh v parlamente prešiel aj s „hlasmi fašistov“, voči čomu sa ohradil aj nezaradený poslanec Národnej rady Tomáš Valášek. „Matovič včera v pléne otvorene povedal, že je “hrdý”, že sa k nim pridali poslanci z ĽSNS a od Tarabu. Pre mňa je to prekročenie poslednej hranice,“ vyhlásil.

Igor Matovič, Pomoc rodinám Čítajte viac Parlament schválil Matovičov miliardový balíček. Pozrite si, kto dostane najviac a najmenej (+ prepočty)
34 debata chyba
Viac na túto tému: #Progresívne Slovensko