Opäť pribudlo menej než 150 nakazených koronavírusom

PCR testy potvrdili v stredu ďalších 148 pozitívnych na koronavírus. Celkovo laboratóriá na Slovensku ukončili 1 088 testov. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

02.06.2022 10:07 , aktualizované: 16:29
debata (5)

Za uplynulý deň pribudlo jedno úmrtie na COVID-19, celkový počet obetí pandémie je 20 101. V nemoc­niciach je aktuálne 173 pacientov.

Ako sa ďalej uvádza na stránke korona.gov.sk, ďalších 36 pozitívnych potvrdili antigénové testy. Pozitivita PCR testov dosiahla 13,6 percenta, pri antigénových testoch to bolo 2,34 percenta.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti bolo predchádzajúci deň 24 ľudí a 13 potrebuje podporu pľúcnej ventilácie. Takmer 68 percent aktuálne hospitalizovaných pacientov nie je plne zaočkovaných.

Vývoj pozitívnych prípadov

Ako pribúdali pozitívne testovaní na Slovensku

pozitívnych za deň
celkový počet pozitívnych

zdroj: NCZI

Všetky grafy, štatistiky a čísla o koronavíruse

Všetky grafy

Štvrtú dávku vakcíny dostalo vyše 800 ľudí

Štvrtou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 sa doposiaľ zaočkovalo 812 osôb so zníženou imunitou. Pre TASR to uviedla hovorkyňa NCZI Alžbeta Sivá. V čakárni na očkovanie štvrtou dávkou neeviduje centrum žiadne osoby. Naplánovaný termín má podľa nej 34 ľudí.

Očkovanie posilňujúcou dávkou proti ochoreniu COVID-19 je odporúčané každému imunokompromi­tovanému pacientovi, ktorý má viac ako 18 rokov. „Po podaní troch dávok, ktoré tvoria u týchto osôb so zníženou imunitou základnú očkovaciu schému, im môže byť aplikovaný tzv. booster,“ priblížila Sivá. Pacienti by sa o tom podľa nej mali vopred poradiť s ošetrujúcim lekárom.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus