Policajti sa cez víkend vyhrnú na cesty. Ohlasujú kontroly

V minulom týždni sa podľa polície stalo 253 dopravných nehôd. O život pri nich prišlo päť ľudí. Preto polícia ohlasuje viac kontrol na cestách najmä počas víkendov. Začne sa už túto sobotu a nedeľu.

02.06.2022 15:46 , aktualizované: 16:33
Dopravná nehoda, auto Foto:
Ilustračné foto.
debata (25)

„Policajti v najbližšom období zvýšia dohľad nad dodržiavaním povinností účastníkov cestnej premávky. Dopravno-bezpečnostné opatrenia súvisia so zvýšením intenzity cestnej premávky a aj s nepriaznivý vývojom dopravnej nehodovosti,“ informovala Denisa Bárdyová z policajného prezídia.

V teréne bude teda viac policajtov. Ako spresnila Bárdyová, zvýšený dohľad bude najmä počas víkendov, kedy častejšie dochádza k smrteľným dopravným nehodám.

Policajtov popchol počet dopravných nehôd za minulý týždeň. Stalo sa ich 253 a zomrelo pri nich päť ľudí, jeden z nich bol motocyklista.

Muži zákona sa zamerajú na kontrolu dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy motorových vozidiel, kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu. Posvietia si aj na dodržiavanie spôsobu jazdy vodičov, dodržiavanie pravidiel motocyklistov, dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom a aj naopak, či najzraniteľnejší účastníci svoje povinnosti dodržiavajú.

„Viac policajtov bude najmä na tých miestach, kde sa koncentruje väčší počet osôb – diskotéky, bary, pohostinstvá. Dopravno-bezpečnostné opatrenia budú už tento víkend,“ dodala Bárdyová.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #policajné kontroly