Korčok sa na konferencii Globsec stretol s Cichanovskou

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) sa v piatok počas konferencie Globsec v Bratislave stretol s líderkou bieloruskej exilovej opozície Sviatlanou Cichanovskou. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

03.06.2022 18:52
debata (29)

„Svojimi aktivitami na pomoc Ukrajine bieloruský národ preukázal, že stojí na strane demokracie a spravodlivosti,“ uviedol v stanovisku Korčok.

Rozhovoru dominovali témy spoluzodpovednosti bieloruského režimu za útok na Ukrajinu, stupňujúcej sa brutality režimu voči vlastným obyvateľom, či potreby šírenia pravdivých informácií o vnútropolitickej situácii v Bielorusku.

MZVEZ pripomenulo, že v lete uplynú dva roky od „sfalšovaných prezidentských volieb, ktoré na základe početných dôkazov o neprávostiach vyvolali masívne občianske nepokoje“. Režim v Bielorusku podľa slovenskej diplomacie prísne trestá prejavy občianskej nespokojnosti a svoju moc si upevňuje sprísňovaním legislatívy, „čoho výsledkom je vyše 1200 politických väzňov a smutné štvrté miesto na svete v počte väznených novinárov“.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #GLOBSEC #Ivan Korčok #Sviatlana Cichanovska