Pellegrini si testoval Krajniaka, či ho vezme do koalície. Prečo dostal košom?

Pellegrini predstavil Krajniakovi víziu spoločnej koalície, ale ten našiel dôvody, prečo to nie je dobrý nápad.

04.06.2022 14:50
debata (17)

Spory SaS a OĽANO sú podľa Milana Krajniaka (Sme rodina) ich vec. Podotkol, že osobne sa na verejnosti neháda s partermi a výhrady komunikuje za zatvorenými dverami. Pýta, čo má byť alternatívou súčasnej koalície, či vláda Smeru-SD, Hlasu-SD a kotlebovcov či Republiky alebo Hlasu-SD, SaS a Progresívneho Slovenska, prípadne aj s KDH. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Peter Pellegrini (Hlas) reagoval, že riešením môže byť aj vláda Hlasu-SD so Sme rodina. „Môžeme byť s vami vo vláde, to nie je alternatíva?“ pýta sa Pellegrini.

Na takúto spoluprácu sa Krajniak podľa vlastných slov nechystá. „Najmä potom, ako ste hlasovali v parlamente s Republikou a so Smerom-SD proti prorodinnému balíčku,“ adresoval lídrovi Hlasu-SD. Ten reagoval, že balík nepovažoval za ideálne riešenie. Krajniak mu odkázal, že ideálne riešenia treba hľadať v ideálnom svete.

Pellegrini považuje za dôležité, aby sa pripravovaná referendová otázka, ktorá má umožniť predčasné voľby, správne naformulovala. Podľa jeho slov sa ešte precizuje. Koniec súčasnej vlády považuje za jediné riešenie.

Pellegrini označil iniciatívu avizovanú Smerom-SD za referendum ľudí, a nie konkrétnej politickej strany. Argumentuje, že na zbere podpisov budú participovať viaceré subjekty aj organizácie. Poukázal na aktuálnu situáciu v koalícii a hádky medzi stranami. Najlepšie by podľa neho bolo, keby sa referendum stihlo konať súčasne s komunálnymi voľbami na jeseň, aby sa ušetril čas i peniaze.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Sme rodina