Na ceste z Trnavy do Piešťan kamión strhol auto z nadjazdu: Dvaja mŕtvi

Na starej ceste z Trnavy do Piešťan došlo k tragickej dopravnej nehode. Zrútil sa pri nej kamión s osobným vozidlom z nadjazdu na cestu pod ním. Udalosť si vyžiadala tri zranené a dve usmrtené osoby, informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

06.06.2022 14:28 , aktualizované: 17:45
debata (10)

„Vodič kamiónu, ktorý išiel smerom od Modranky, prešiel podľa prvotných informácií plynulo do protismeru, kde došlo k zrážke s osobným autom,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ako doplnila, po náraze prerazili zvodidlá a obe autá sa zrútili z nadjazdu. „Vzápätí došlo na nadjazde k zrážke ďalších troch vozidiel. Polícia z dôvodu záchranných prác a dokumentovania nehody uzavrela cestu I/51 a aj cestu I/61,“ informovala Linkešová.

+5

„Na mieste je vyšetrovateľ, ktorý dokumentuje príčiny a okolnosti nehody,“ spresnila v pondelok o piatej hodine popoludní Linkešová. Osobné auto viedol 67-ročný muž z piešťanského okresu, za volantom kamióna sedel 58-ročný vodič z okresu Trenčín. Spolujazdci sa v nich nenachádzali.

Tri zranené osoby zo zrážky troch vozidiel boli podľa informácií Pravdy prevezené do trnavskej nemocnice. Zranené mali byť ľahko s odhadovanou dobou liečenia asi 6 týždňov. S hovorcom Fakultnej nemocnice v Trnave Matejom Martovičom sa redakcii Pravdy nepodarilo spojiť. Na mieste zasahovali hasiči s tromi kusmi techniky.

Ešte o piatej hodine popoludní bol nadjazd kompletne uzatvorený. V meste sa tvorili veľké kolóny. „Viac ako hodinu som sa presúval zo servisu na Nitrianskej ceste domov na Prednádražie,“ popísal Juraj. Každá ulica, ktorú videl počas prejazdu mestom smerom k jeho bydlisku, bola podľa neho zaplnená autami.

„Momentálne je dopravná situácia komplikovaná. Niektoré časti mesta sú uzavreté pre výstavbu. Na Spartakovskej ulici sa buduje kruhový objazd. Vodiči, ktorí prichádzajú na sídlisko Družba, to obchádzali práve po juhovýchodnom obchvate. Prejazdnosť cez celé mesto sa tak sťažila,“ priblížila Linkešová.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda