Maďarská polícia zadržala dvoch občanov SR, prevážali 19 migrantov

Polícia Peštianskej župy zadržala v utorok dvoch slovenských občanov, ktorí prevážali 19 Afgancov. Slováci čelia stíhaniu za trestný čin prevádzačstva. Policajná kontrola zameraná na nelegálnych migrantov pokračuje v utorok na bývalom hraničnom priechode s Maďarskom, informovala Polícia SR.

07.06.2022 13:55
debata

VIDEO: Policajné kontroly na hranici s Maďarskom.

Video

Nákladné vozidlo so slovenským evidenčným číslom zastavila hliadka o 03.50 h na diaľnici M5 pri odpočívadle Inárcs, 39 kilometrov juhovýchodne od Budapešti. Stalo sa tak na základe hlásenia debrecínskeho oddelenia boja proti medzinárodnému zločinu pohotovostnej polície.

Auto riadil 20-ročný vodič. V nákladnom priestore sa viezlo 19 cudzincov bez dokladov, ktorí uviedli, že sú občanmi Afganistanu.

migranti Čítajte viac Policajti zadržali 35 migrantov. Jedni sa hrali na neviditeľných, na ďalších platila až streľba

Polícia migrantov po vypočutí odvedie k dočasným hraničným zábranám na južných hraniciach. Vodiča s jeho 42-ročným spolujazdcom zadržali a predviedli na policajnú stanicu.

Základná trestná sadzba pre prevádzačstvo je v Maďarsku v rozsahu od jedného do piatich rokov odňatia slobody.

Aj bratislavská polícia informovala, že na bývalom hraničnom priechode s Maďarskom pokračovala v utorok dopoludnia policajná kontrola zameraná na nelegálnych migrantov. Cieľom je zníženie sekundárnej tranzitnej migrácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #nelegálni migranti