PODCAST: Politológ Lenč: Je čas na menšinovú vládu alebo jej rekonštrukciu

V koalícii ešte nedoznel spor pre protiinflačný, respektíve prorodinný, balíček a už sú tu nové dôvody na prehĺbenie koaličnej krízy. Ide o podmienku šéfa rezortu financii Igora Matoviča, aby sa platy učiteľov zvyšovali z nových daní, čo SaS na vláde vetovala.

09.06.2022 07:40
debata (6)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalej sú to útoky na ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ktorého pred pár dňami Matovičov blízky spojenec – poslanec za OľaNO György Gyimesi označil za lenivého diletanta a ktorý podporí Sulíkovo odvolanie na popud opozičného Smeru.

Situácia vyústila do rozhodnutia SaS, že sa nebude zúčastňovať koaličných rád. Ako na krok SaS reaguje minister financií? „Robme priame prenosy z koaličných rád a buď tam kamera uprace morálku, alebo neuprace a ľudia budú mať ‚big brother‘…to je tam čistá psychiatria,“ vyhlásil Matovič.

Premiér Eduard Heger v súvislosti s napätím v koalícii pripomína jej najväčší mandát – očistiť Slovensko od mafie, prostredníctvom rozviazaných rúk policajtom, prokurátorom a sudcom.

„Je to strašenie a falošná dilema, pred ktorú premiér Heger stavia koalíciu a spoločnosť,“ tvrdí v podcaste denníka Pravda politológ Jozef Lenč.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Jozef Lenč #Hegerova vláda