Od pondelka nebudú musieť respirátory nosiť ďalší zamestnanci

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) reagoval na podnety z praxe a zavádza ďalšie výnimky z povinného nosenia respirátorov. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková a zdôraznila, že ÚVZ nesprísňuje povinnosť nosenia respirátora.

09.06.2022 12:56
debata (34)

Od pondelka 13. júna respirátory nemusia mať zamestnanci, ktorých pracovné podmienky alebo spôsob práce neumožňujú nosenie respirátora, rúška, šálu, šatky či inej ochrannej pomôcky. Podmienkou je vyjadrenie pracovnej zdravotnej služby alebo dohoda medzi zamestnávateľom a zástupcami zamestnancov. Respirátor nemusia nosiť ani zamestnanci zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov.

koronavírus, očkovanie, COVID-19 Čítajte viac Covid vo svete mizne, ale WHO upozorňuje, že pandémia sa ešte neskončila

Naďalej platí, že prekrytie dýchacích ciest nie je povinné v exteriéroch, teda ani na hromadných podujatiach organizovaných vonku, ani vo väčšine pracovísk. Nie je povinné ani vo verejnej hromadnej doprave a taxíkoch.

Respirátor je naďalej povinný pre personál a návštevníkov nemocníc, ambulancií a lekární. Hospitalizovaní pacienti a klienti zariadení sociálnych služieb nemajú povinnosť mať prekryté dýchacie cesty.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus