Posun v prípade mŕtvej Ukrajinky z bratislavského internátu: Prevzali ho elitní kriminalisti

Vyšetrovanie v prípade nálezu tela 21-ročnej študentky v priestoroch študentského domova Mladá garda v Bratislave prevzala bratislavská krajská kriminálka. Dôvodom je zistenie nových skutočností. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

09.06.2022 14:04 , aktualizované: 16:29
mária, vražda, ukrajina, študentka Foto:
Prípad mŕtvej ukrajinskej študentky prevzali bratislavskí kriminalisti.
debata (48)

„S prihliadnutím na aj naďalej vykonávané potrebné úkony súvisiace s objasnením tohto skutku a zároveň, aby nedošlo k ohrozeniu samotného vyšetrovania, respektíve jeho zmareniu, akékoľvek bližšie informácie nie je možné v súčasnosti poskytnúť,“ spresnil s tým, že ak to situácia vo vyšetrovaní umožní, o prípade budú bližšie informovať.

Pôvodne sa začali prípadom zaoberať policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III a vo veci vykonali potrebné procesné úkony. Študentku vysokej školy našli bez známok života v priestoroch vysokoškolského internátu 3. júna.

polícia, policajná páska Čítajte viac V bratislavskom internáte našli mŕtvu študentku, polícia prípad vyšetruje

Podľa medializovaných informácií bola Ukrajinka, ktorá študovala na Slovenskej technickej univerzite, zavraždená. TV Joj na svojom webe noviny.sk tvrdí že podozrivého z vraždy už zadržala polícia. „Telo nebohej našiel ešte v piatok dopoludnia jej kamarát, ktorý ju prišiel skontrolovať pretože mu nedvíhala telefón,“ tvrdí zdroj.

Máriu údajne našiel pri dverách jej izby na zemi a na tele nemala žiadne stopy po násilí. „Podľa informácií TV JOJ bolo zistené, že nebohá študentka bola zadusená. Na krku, ale nemala žiadne stopy po škrtení. Pravdepodobne mohla byť zadusená vankúšom alebo paplónom,“ špekulujú noviny.sk.

Web Zoznamu zregionu.sk poobede informoval, že zadržaným má byť 22-ročný spolužiak mladej Ukrajinky. Mladík sa údajne vyšetrovateľom priznal, že Máriu škrtil.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #študentka #Ukrajina #Mladá garda