Matovičov poslanec by zakázal dúhovú vlajku: LGBTI komunita zosmiešnila biblický symbol

Poslanec hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Milan Kuriak by úplne zakázal používať dúhovú vlajku.

09.06.2022 15:55
Milan Kuriak Foto:
Milan Kuriak
debata (52)

Napísal to na sociálnej sieti s tým, že v parlamente podporí legislatívny návrh o zákaze vyvesovania dúhových vlajok na štátnych budovách. Podľa neho by bolo úctivé a slušné nielen voči kresťanom, aby bol symbol dúhy „v gender agende“ zmenený na iný.

Igor Matovič Čítajte viac Silná nominácia na Homofóba roka: Haľko, Kližan, Matovič, Chromík, Fico

„Komunita LGBTQIA+.. zneužila symbol dúhy na propagáciu a symboliku normálnosti a prekrúcanie skutočných hodnôt. Bol to zámer znevážiť, ponížiť, zosmiešniť biblický symbol?“ pýta sa Kuriak. Kresťania podľa neho chápu dúhu ako symbol zmluvy Boha s ľuďmi. Tvrdí, že je neúctivé a netolerantné zneužívať takýto významný symbol okrem iného na dúhových pochodoch, festivaloch, kde sa vidí veľa neprijateľných javov pre kresťanov. Poslanec sa odvolal na knihu Zjavení apoštola Jána (Apokalypsa), kde sa dúha spomína ako oblúk okolo Božieho trónu.

Poslanci György Gyimesi (OĽaNO) a nezaradený Tomáš Taraba predložili do parlamentu návrh novely zákona o štátnych symboloch. Navrhujú, aby sa na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií vrátane sídla verejného ochranu práv, ktoré sa zo zákona označujú štátnymi symbolmi, zakázalo vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie. Parlament by mal o tomto návrhu rokovať na nadchádzajúcej schôdzi, ktorá sa začína 14. júna.

dúhová vlajka, ombudsmanka Čítajte viac Poslanec OľaNO a exkotlebovec spolu, chcú zakázať dúhové vlajky. Bordel, reaguje Bittó Cigániková
52 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #dúhová vlajka #LGBTI+