SaS sa nakoniec zlomí vo svojom postoji k zvyšovaniu daní, myslí si Matovič

Minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) si myslí, že koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa nakoniec zlomí vo svojom postoji k zvyšovaniu daní. Uviedol to v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy.

11.06.2022 15:14
Minister financií Igor Matovič.
Minister financií Igor Matovič.
debata (31)

Podľa jeho diskusného oponenta poslanca Národnej rady SR a podpredsedu strany Hlas Erika Tomáša, vždy býva nejaká skupina ľudí rukojemníkom sporu medzi Matovičom a lídrom strany SaS Richardom Sulíkom. Podotkol, že tentoraz ide o učiteľov. Poslanec tvrdí, že po tlačovej besede, na ktorej vyhlásili, že pripravia zákon, ktorým sa má zvýšiť príjem všetkých pracovníkov v školstve, mu volal predseda školských odborárov Pavel Ondek so záujmom o spoluprácu.

Matovič zhodnotil, že poslanecký návrh, ktorý by riešil platy školských zamestnancov by sa mohol v parlamente riešiť zhruba v septembri a dotknutým by pomohol pravdepodobne až v novembri.

Matovič s Tomášom diskutovali aj o protiinflačnom balíku, ktorého časť prezidentka SR Zuzana Čaputová vrátila do parlamentu. Minister vníma, že prezidentka nepristupuje rovnako k zákonom prijatých v skrátenom legislatívnom konaní. Poukázal napríklad na zákon ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (nom. SaS) o disciplinárnych konaniach sudcov či kilečko od Richarda Sulíka.

Počúvajte pravdu, víkendový podcast Čítajte viac Odvolá Heger ministra Matoviča? Teraz alebo nikdy

Matovič však teraz očakáva od ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) spoluprácu, čím nastanú podľa neho zmeny v porovnaní s pôvodným znením vetovaného zákona. Opäť spomenul, že Gröhling zakázal legislatívcom v rezorte školstva spolupracovať pri príprave zákona so štátnymi úradníkmi v iných rezortoch. Tomáš v diskusii vyhlásil, že poslanci za Hlas-SD sa zdržia pri opätovnom hlasovaní. Žiadajú, aby sa pomoc poskytla aj dôchodcom a pracujúcim.

V súvislosti s odvolávaním ministra hospodárstva Richarda Sulíka Matovič podotkol, že ich poslanci budú v danom hlasovaní slobodní. Tomáš reagoval, že Hlas bude hlasovať za odvolanie ministra.

Ide o pravdu, Igor Matovič Čítajte viac Matovič: Keď ma Heger odvolá, bude to vzrúšo. A to mám rád
31 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Igor Matovič #Erik Tomáš #SASKA