Súd prepustil štyroch zadržaných z kauzy Voz, nevidí dôvod na väzbu

Štvoricu obvinených z kauzy Voz prepustili zo zadržania na slobodu. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku o tom rozhodol v sobotu.

12.06.2022 09:37
debata (5)

Rozhodnutie nie je právoplatné. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu včera nevyhovel návrhu prokurátorky Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie obvinených do väzby a všetky štyri obvinené osoby prepustil zo zadržania na slobodu, pretože nevzhliadol dôvody na ich väzobné stíhanie,“ spresnila hovorkyňa. Proti tomuto rozhodnutiu podal prokurátor sťažnosť. Rozhodovať o nej bude Najvyšší súd SR 20. júna na verejnom zasadnutí.

kaňka Čítajte viac NAKA obvinila 31 osôb vrátane šéfa Tiposu. Matovič: Padni komu padni

V rámci štvrtkovej akcie vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil dovedna 25 fyzických a šesť právnických osôb. Zadržaných bolo 13 osôb. Kauza sa týka podozrení zo závažnej ekonomickej trestnej činnosti.

„Ide o pokračovací zločin skrátenia dane a poistného, spáchaný organizovanou skupinou a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Únik na dani ku škode štátneho rozpočtu predstavuje 9,2 milióna eur,“ priblížil pre TASR hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Kaňka #kauza Voz