Kollár sa pustil do Kollára a poslancov za cestu do Azerbajdžanu: Nechutný papalášizmus

Služobná cesta Borisa Kollára a niektorých poslancov viedla do Azerbajdžanu v čase, keď tam hrali slovenskí futbalisti a boli preteky F1. Je to nechutný papalášizmus, hovorí poslanec a primátor Hlohovca Miroslav Kollár (nez., Spolu) na margo tejto cesty.

13.06.2022 00:00
debata (21)

Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) je od piatka 10. mája do pondelka 13. mája v Azerbajdžane. Podľa oficiálnej správy vycestoval spolu s Petrou Krištúfkovou, Jozefom Šimkom, Richardom Rašim, Martinom Borguľom, Ľubošom Krajčírom a Jánom Krošlákom na oficiálnu návštevu.

„No a teraz súvislosti… – Víkendová oficiálna návšteva Azerbajdžanu – akurát, keď tam v piatok hrá futbal naša repre a keď je tam, zhodou náhod, v nedeľu formula? Náhoda? Nemyslím!“ píše Miroslav Kollár na sociálnej sieti.

Ešte predtým však túto tému otvoril aj v diskusnej relácii RTVS. Tam povedal, že Igor Matovič ako minister má dvojaký meter. „Som zvedavý, ako bude mať teraz meter voči Borisovi Kollárovi a súčasným aj budúcim poslanom Sme rodina. Som zvedavý, čo je toto za efektívne vynakladanie štátnych prostriedkov. Viem si predstaviť, že keby to v minulosti urobil Fico a spol, tak by sa sem prišiel Matovič hádať a hádzať o pódium,“ povedal v priamom prenose.

Na sociálnej sieti dodal, že za vlád strany Smer sa tomu hovorilo „veľmi správne papalášizmus“. „A výlet Borisa Kollára s jeho straníkmi – terajšími a budúcimi – nie je ničím iným, ako nechutných papalášizmom. Okrem toho, že zjavne priniesol smolu stajni Ferarri, ktorej obaja jazdci vypadli, budem sa v utorok na začiatku júnovej schôdze Národnej rady pýtať na účel a podrobnosti tohto výletu za peniaze občanov SR,“ dodal Miroslav Kollár.

Predseda parlamentu sa naozaj pochválil, že prijal pozvanie „od predsedníčky Národného zhromaždenia Azerbajdžanu pani Sahiby Gafarovej na preteky Formuly 1“.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Azerbajdžan