Pokračovanie článku: Matovič: Urobili ste zo mňa Žida 21. storočia. Weisenbacher žiada ospravedlnenie

„Židia v nacistickom Nemecku boli zbavení občianskych a ľudských práv, majetku a ľudskej dôstojnosti a nakoniec boli spolu s Židmi z okupovaných krajín vyvražďovaní vo vyhladzovacích táboroch,“ pripomína Matovičovi bývalý člen poslaneckého klubu SaS a dnes štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Ondrej Dostál.

Na sociálnej sieti píše, že Matovičovi ako minister financií a predseda najsilnejšej strany vládnej koalície, má široký verejný priestor. „Každému poryvu jeho mysle sa dostáva širokej publicity. Dokáže v priebehu pár dní cez vládu a parlament v skrátenom legislatívnom konaní pretlačiť balíček za 1,3 miliardy eur, ktorý si sám vysníval. Neustále rozdúchava konflikty, šíri nenávisť voči ľuďom, ktorí si dovolia mať iný názor, a na presadenie svojich zámerov sa neváha spájať aj s fašistami,“ pokračuje Dostál.

Sebaprirovnávanie sa k Židom v nacistickom Nemecku je podľa neho „nechutná hanebnosť, ktorá by v normálnej civilizovanej krajine sama o sebe stačila na to, aby politik, ktorý sa jej dopustil, skončil definitívne v politike“.

© Autorské práva vyhradené

159 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Peter Weisenbacher