Facebook natrvalo zrušil Ľubošovi Blahovi stránku

V utorok poobede zrušil Facebook natrvalo stránku poslanca Ľuboša Blahu (Smer). Blahova stránka mala vyše 174-tisíc sledovateľov. Dôvodom zrušenia stránky bolo opakované hrubé porušovanie pravidiel sociálnej siete.

14.06.2022 15:00 , aktualizované: 16.06.2022 10:31
fico blaha Foto: ,
Robert Fico a Luboš Blaha (pri mikrofóne) počas protestného zhromaždenia Povedzme nie vojnovým štváčom vo vláde, ktorý organizovala strana Smer a na vojenskom pamätníku Slavín. 10. apríl 2022
debata (970)

Pre portál Živé.sk zdôvodnila spoločnosť Meta svoje rozhodnutie nasledovne: „Táto stránka bola odstránená z dôvodu opakovaného porušovania našich pravidiel týkajúcich sa nenávistných prejavov, šikanovania a obťažovania, podnecovania násilia, ako aj dezinformácií a škôd ohľadom Covidu-19.“

VIDEO: Blaha o zrušení účtu Facebookom: Vytrestali ma ako Trumpa.

Video

Facebook dlhodobo Blahove prehrešky voči pravidlám siete prehliadal, napriek mnohým hláseniam používateľov platformy. Trend sa začal meniť až v uplynulých mesiacoch, keď sieť viackrát proti Blahovi zakročila.

blaha Ľuboš Čítajte viac Facebook odstavil Blahu: Nastúpil humor, takto sa z neho teraz smeje internet

Naposledy Meta zasiahla proti Blahovi v apríli tohto roku, keď mu za znevažovanie úmrtia bývalej americkej ministerky Madeleine Albrightovej, ktorú nazval „americkou mäsiarkou“ s poznámkou „Bye-bye, Madeleine Albright – už sa smažíš v pekle,“ udelila trojdňový ban.

Predtým Blaha dostal vo februári za zverejnenie zoznamu poslancov, ktorí hlasovali za obrannú dohodu Slovenska s USA, 24-hodinový zákaz publikovania.

Blaha sa stal prvým slovenským politikom, ktorému Facebook natrvalo zablokoval stránku. Tento krok Facebooku je závažným precedensom pre širšie politické spektrum na Slovensku. Na sieti totiž pôsobí viacero politikov, ktorí ťažia zo šírenia nenávisti a negatívnych emócií.

„Americká sociálna sieť mi odkázala, že bude takmer celý jún sťahovať dosah mojich príspevkov. V praxi to znamená, že sa moje statusy nikomu neobjavujú,“ odkázal poslanec cez stránku strany Smer na facebooku. Ohlásil prechod na siete Telegram a VK.

970 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Ľuboš Blaha