Pokračovanie článku: Fico podľa Sulíka len straší Slovensko. Poslanci debatovali o odvolávaní ministra

Fico len straší Slovensko, povedal v pléne Sulík

Na margo Ficových vyjadrení o možnom kupovaní pohonných látok na prídel už na jeseň odvolávaný Sulík v parlamente povedal, že Fico len straší Slovensko . „Slovnaft nebude odstavený a slovenský trh bude zo strany bratislavskej rafinérie uprednostnený,“ zdôraznil Sulík s tým, že v prípade potreby má Slovensko zásoby ropy a ropných produktov na 127 dní.

Minister priznal, že by vláda mala robiť viac v otázke cien benzínov a nafty. Problémom je podľa Sulíka blokovanie vymenovanie nového šéfa Protimonopolného úradu SR zo strany ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). „Ak bude mať protimonopolný úrad nové vedenie, dalo by sa niečo robiť aj s cenami pohonných látok. Podrobnosti uvádzať nebudem,“ dodal Sulík.

Za odvolávaním ministra hospodárstva vidí predseda vlády Heger len snahu opozície vrátiť štát do rúk mafie. „Pán Fico, už dva roky sa snažíte o rozvrat a prinášate do tejto spoločnosti zlobu. Chcete sa silou mocou vrátiť k moci a každý súdny človek to vidí a rozumie tomu, ale naša vláda oslobodila tento štát od mafie, ktorú ste tu dlhé roky chovali,“ konštatoval premiér Eduard Heger.

sulík Čítajte viac Sulík ohlásil nové ceny plynu od januára 2023. Domácnosti si priplatia od 34 do 59 percent
4 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Richard Sulík #odvolávanie