VIDEO: Pellegrini: Hegera chápem. Odvolanie Matoviča ho môže politicky zabiť

Spojil by sa niekedy predseda Hlasu s fašistami: „Nikdy. Musel by som sa hanbiť, že som neschopný,“ povedal Peter Pellegrini pre TV Pravda.

16.06.2022 20:26
debata (11)

VIDEO: Peter Pellegrini o Eduardovi Hegerovi a Igorovi Matovičovi, porovnal ich situáciu so vzťahom s Robertom Ficom, keď boli spolu v Smere. (Reláciu sme nahrávali vo štvrtok v centrále strany Hlas.)

Video

Líder opozičnej strany Hlas Peter Pellegrini vyzval v TV Pravda premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), aby sa zreteľne a nahlas vyjadril ku konaniu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ktoré vníma ako nepremyslené. Pozrite si časť rozhovoru, v ktorej Pellegrini komentuje protiinflačný balíček, a odpovedá aj na otázku, či by za určitých okolností prijal podporu od fašistov či extrémistov. Celú reláciu Ide o pravdu prinesieme čoskoro.

Vy ste zažili podobnú situáciu ako premiér Eduard Heger. Boli ste v napätom vzťahu so svojím straníckym šéfom Robertom Ficom (Smer). Neuznávate, že pre premiéra je odvolanie ministra financií Igora Matoviča otázkou politického prežitia?

Určite áno, chápem ho. Mal som napäté vzťahy, ale situáciu som nahlas komentoval. Nebol som ticho. Niekoľkokrát som uvažoval, že kvôli napätiu aj skončím.

Kedy ste tak uvažovali?

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Peter Pellegrini