Pellegrini v Ide o pravdu: Polovica krajiny je v štrajku. To je výsledok amatérov typu Heger a Matovič

Ukrajinu navštívili lídri Macron, Scholz a Draghi. „Mám nádej, že donútia obe strany konfliktu sadnúť si za stôl, a dohodnúť mier,“ povedal predseda Hlasu Peter Pellegrini v relácii Ide o pravdu.

17.06.2022 06:10
debata (54)

Líder opozičnej strany Hlas Peter Pellegrini vyzval v relácii Ide o pravdu premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), aby sa zreteľne a nahlas vyjadril ku konaniu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ktoré vníma ako nepremyslené. Pozrite si ako Pellegrini komentuje protiinflačný balíček, a odpovedá aj na otázku, či by prijal podporu od fašistov či extrémistov. Reláciu sme nahrávali vo štvrtok v centrále strany Hlas.

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Petra Pellegriniho v relácii Ide o pravdu.

Video

Vláda poslala päť slovenských vrtuľníkov a muníciu na Ukrajinu. Je to správne rozhodnutie?

Chápem to, lebo Ukrajina sa chce brániť. Asi by takto konala každá krajina, vrátane Slovenska. Na druhej strane mi prekáža, že Slovensko patrí medzi top 10 krajín na svete, ktoré najviac vojensky pomáhajú Ukrajine. Ale čo sa týka pomoci vlastným občanom, sme medzi najhoršími v EÚ. Chceme byť štedrí voči zahraničiu, ale nie sme štedrí voči vlastným občanom. Toto vyčítam vláde.

Kyjev navštívili lídri Macron, Scholz a Draghi. Je táto zostava náhodná alebo má jasný cieľ?

Extrémne vítam, že tam išla táto silná zostava. Máme vojenský konflikt na európskom kontinente, a kto iný ako Európa sa musí s vojnou vysporiadať? Lídri Nemecka, Francúzska a Talianska by mali nájsť riešenie. A nie politici vo Washingtone. Tí sú ďaleko od nás. Mám nádej, že títo silní lídri budú schopní donútiť obe strany konfliktu sadnúť si za stôl a nájsť kompromis ako vojnu ukončiť. Lebo ak nie, budeme posielať ďalšie zbrane Ukrajine, a Rusi sa budú snažiť udržať pozície. To znamená ďalšie mesiace vojny a veľa obetí.

Poďme späť na Slovensko. V stredu protestovalo 15 tisíc učiteľov za zvýšenie platov o 10 percent, vláda rozhodla o zvýšení o 3 percentá. Ako to hodnotíte?

© Autorské práva vyhradené

54 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Ide o pravdu