Pokračovanie článku: Omyly Igora Matoviča. Už sa sťažuje ako Fico či Trump

Páni, menej konfliktov

Hřích si myslí, že všetkým vo vládnej štvorke by pomohlo, keby bolo „vidieť menej konfliktov“.

Hoci, ako hovorí, nie si úplne istý, či sa táto koalícia dokáže prestať hádať. „Čím sú bližšie voľby, tým viac sa všetci hádajú. Potrebujú sa vymedziť. Voľby budú o rok a pol, šesť mesiacov pred nimi prestáva platiť koaličná zmluva. Ale ten rok prebehne veľmi rýchlo,“ pokračuje Hřích.

Podľa neho by sa mali koaliční partneri správať pragmatickejšie. „Alebo inak: museli by pochopiť, že im to v budúcich voľbách môže pomôcť, ak sa začnú správať pragmatickejšie a menej konfliktne,“ podotýka s tým, že čím viac sa budú voľby blížiť, tým viac by mali myslieť na to, ako budú vyzerať v očiach voličov.

Podľa neho by práve Matovič mohol byť nositeľom tejto zmeny. Možno aj preto, že ľudia ho vnímali ako človeka, ktorý chcel robiť zmenu, ale „pokazilo sa to tým posledným rokom a pol“.

Darina Malová nesúhlasí s názorom, že práve správanie Igora Matoviča nahráva rečiam o nutnosti výmeny vlády či predčasných voľbách. „S týmto by som na sto percent nesúhlasila. Skôr mám pocit, že otázku predčasných volieb začala otvárať opozícia. Ona má prirodzený záujem na tom, aby táto vláda skončila, padla. Nepovedala by som, že Igor Matovič je ten dôvod, kvôli ktorému sa zvažujú predčasné voľby. Ale, samozrejme, on svojím správaním a svojím vzťahom ku koaličným partnerom, a predovšetkým k strane SaS, situáciu netlmí, ale, naopak, ešte dáva tromfy opozícii na to, aby sa snažila túto vládu povaliť,“ objasňuje politologička.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Hegerova vláda