Teplota môže v niektorých okresoch dosiahnuť 35 stupňov, platia výstrahy

V pondelok môžu teploty v niektorých okresoch na západe, juhu a časti východného Slovenska dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahy druhého stupňa.

20.06.2022 08:50
debata

VIDEO: Česi už mali 39 °C, prídu také horúčavy aj na Slovensko?

Video

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský kraj a pre niektoré okresy v Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji v čase od 15.00 do 18.00 h.

V týchto okresoch očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozorňuje SHMÚ.

Zároveň v pondelok od 14.00 do 18.00 h platí výstraha pred vysokými teplotami aj v niektorých okresoch najmä na strednom, východnom a časti západného Slovenska. Výnimkou sú iba severné okresy. Teplota môže dosiahnuť do 33, miestami až do 34 stupňov Celzia.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #horúčavy #SHMÚ