Požiar na najvyššej budove Slovenska. Zasahovali desiatky hasičov (video)

Požiar strechy rozostavanej výškovej budovy Eurovea Tower na Landererovej ulici v Bratislave sa hasičom podarilo lokalizovať. V súčasnosti prebiehajú likvidačné práce. Požiar si nevyžiadal zranených ani obete. TASR o tom informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

22.06.2022 09:05 , aktualizované: 10:14
debata (25)
Video

„Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať pomocou pumpy na betón, do ktorej tlačia vodu. Momentálne prebiehajú likvidačné práce,“ priblížila hovorkyňa Prezídia HaZZ Katarína Križanová. Zásah hasičov však sťažil zlý prístup k požiarovisku.

Na mieste zasahuje 27 hasičov a dvaja členovia dobrovoľného hasičského zboru v Ružinove spolu so siedmimi kusmi techniky.

Požiar bol nahlásený v stredu ráno pred 7.30 h. Išlo o požiar kompresora a stavebného materiálu na 38. poschodí.

K požiaru sa vyjadril aj developer J&T Real Estate. Podľa slov jeho hovorcu Daniela Suchého nešlo o požiar konštrukcie stavby. „Ranný požiar na Eurovea Tower sa netýkal konštrukcie stavby, ale išlo o požiar technického zariadenia – kompresora, ktorý nezvládol prevádzkový tlak,“ poznamenal Suchý. Doplnil, že požiar začali v krátkom čase likvidovať hasiči.

Na mieste požiaru budovy na Landererovej ulici sú aj viaceré policajné hliadky. „Policajti na mieste a v okolí staveniska vykonávajú potrebné úkony,“ konštatuje polícia na sociálnej sieti. Bližšie informácie k prípadu poskytne, keď to situácia umožní.

Eurovea Tower

Eurovea Tower je už najvyššou budovou na Slovensku, jej výška ešte porastie

Fotogaléria
+6

Prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, ktorý je momentálne neďaleko Mosta Apollo v Bratislave vo výstavbe, v uplynulých dňoch prekonal po dokončení 38. nadzemného podlažia výšku 125 metrov. Stal sa tak najvyššou budovou na Slovensku.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Eurovea Tower