Pokračovanie článku: Parlament prelomil veto prezidentky, schválil Matovičov balíček v pôvodnom znení

Pellegrini: Fašisti sú mu prednejší ako seniori

Temná koalícia je definitívne realitou, vyhlásil predseda strany Hlas (Hlas) Peter Pellegrini. Ako dodal, kľúčové hlasovanie prebehlo bez koaličného partnera strany Sloboda a Solidarity (SaS), bez podpory poslancov hnutia Za ľudí, ale zato s hlasmi fašistov. „Toto je a bude zapísané ako trpké víťazstvo Igora Matoviča nad poslednými zvyškami zdravého rozumu,“ skonštatoval.

Pellegrini uviedol, že minister financií Matovič (OĽaNO) rozdeľuje spoločnosť a vnáša do nej vymyslený konflikt, kto je za a kto proti rodine. Pre pomoc občanom sa podľa šéfa Hlasu neurobilo dnešným hlasovaním vôbec nič. Upozornil, že občania čelia desať mesiacov bezprecedentnému zvyšovaniu cien. Pripomenul návrhy Hlasu o dočasnom znížení spotrebnej dane z pohonných hmôt, o zaslaní šekov 100 alebo 200 eur do každej domácnosti či o znižovaní DPH na základné potraviny. Pellegrini vyhlásil, že Hlas-SD podporuje všetky rodiny, aj tie, ktoré nemajú deti alebo sa starajú o seniorov.

Líder Hlasu povedal, že minister Matovič sa „vykašľal“ na seniorov a radšej sa spriahol s fašistami. „Hlasovanie nebolo o tom, kto podporuje alebo nepodporuje rodiny. Bolo to hlasovanie, či ideme ratovať tento ťažko skúšaný národ,“ poznamenal Pellegrini a dodal, že efekt prijatého zákona nebude taký, aký si Matovič predstavoval.

© Autorské práva vyhradené

380 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #protiinflačný balíček