Pokračovanie článku: Parlament prelomil veto prezidentky, schválil Matovičov balíček v pôvodnom znení

Sulík: Obeťou sú verejné financie

„Obeťou nechutného spojenia OĽaNO s fašistami na prelomenie veta pani prezidentky sú spoločné verejné financie nás všetkých,“ reagoval stručne minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík na sociálnej sieti.

Cigániková gratulovala poslancom OĽaNO

Jana Bittó Cigániková považuje za dôležité, aby SaS ostala v koalícii. Keby sa rozpadne koalícia, nastali by podľa nej väčšie škody. Jej kolega Marián Viskupič (SaS) považuje za problém, keď sa rozhodnutia s obrovským dosahom na verejné financie robia bez vypočutia argumentov. „Keby sa prijali pripomienky prezidentky, bol by to veľmi vylepšený zákon, bola by to určitá úniková cesta pre ministra financií,“ pripomenul.

Ďuriš Nicholsonová: Do kelu s tebou, Igor

„Igorov balíček nie je o sociálnej podpore. Je o chorobnom populizme a nekompetentnosti ministra financií. Sociálny inžinier Igor Matovič nepomôže dôchodcom, ktorí sú najviac vystavení chudobe,“ napísala europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová na sociálnej sieti.

Gröhling: Zrada zdravého rozumu

Prelomenie veta prezidentky Čaputovej považuje minister školstva Branislav Gröhling (SaS) za ďalšie zradenie zdravého rozumu a hodnôt. Minister to skonštatoval vo svojom profile na sociálnej sieti.

Šeliga: Prelomenie veta bolo o politickom súboji

Tri koaličné strany boli pripravené rokovať a hlasovať o pripomienkach prezidentky k protiinflačnému balíku. OĽANO nechcelo ustúpiť a zvolilo si cestu spolupráce s ĽSNS, vyhlásil poslanec zo Za ľudí Juraj Šeliga. Postup OĽANO nevníma ako pomoc rodinám, ale politický súboj. Vo výsledku hlasovania nevidí žiadnu logiku, keďže zákon skončí na Ústavnom súde (ÚS) SR.

Balík označil Šeliga za hračku ministra Matoviča. „Nemá to nič s konzervativizmom, bol to obyčajný politický súboj, ktorý, aby Igor Matovič vyhral, rozhodol sa použiť ĽSNS. Navyše tu bolo na stole riešenie, aby od 1. júla mali rodiny pomoc a mali sme polrok na rokovanie,“ skonštatoval pred novinármi.

Stabilita koalície je podľa neho ohrozená. „Je to klin do koalície, neviem, ako bude ďalej pokračovať,“ povedal s tým, že opätovne sa sám seba pýta, či chce pokračovať v tejto koalícii. Podľa Šeligu je ohrozené aj to, či rodiny niečo dostanú, keďže sa nevie, čo urobí Ústavný súd SR. OĽANO sa podľa neho rozhodlo vziať si za spojencov ľudí, ktorí spochybňujú pandémiu či vojnu na Ukrajine.

© Autorské práva vyhradené

380 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #protiinflačný balíček