Pokračovanie článku: Parlament prelomil veto prezidentky, schválil Matovičov balíček v pôvodnom znení

SNS: Matovič presadením balíka ponížil SaS, mala by odísť z vlády

Ak si chce strana SaS zachovať svoju tvár, mala by odísť z vlády. Myslí si to mimoparlamentná SNS, podľa ktorej Igor Matovič (OĽANO) presadením protiinflačného balíka s „novými koaličnými partnermi“ stranu SaS ponížil. SNS ju preto vyzýva na odchod.

„Strana SaS opakovane vyhlasovala, že je principiálne proti inflačnému balíčku Igora Matoviča. Matovič ponížil stranu SaS tým, že v rozpore s koaličnou zmluvou presadil balík v hodnote 1,2 miliardy eur. (…) Richard Sulík (SaS) nemá inú možnosť, ak si chce zachovať svoju tvár, ako so stranou SaS vystúpiť z tejto koalície a odísť z vlády,“ uviedla SNS v stanovisku. Protiinflačný balík podľa nej nie je pomoc rodinám, ale totálna likvidácia verejných financií a rozpočtu miest a obcí.

SNS zároveň podotkla, že návrh by neprešiel, keby boli v pléne prítomní nitriansky primátor Marek Hattas, primátor Hlohovca Miroslav Kollár a starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký. Poslancov preto vyzýva, aby zvážili svoje zotrvanie vo funkcii a nekandidovali v nadchádzajúcich komunálnych voľbách a voľbách do VÚC. „Ak nedokážu zastávať plnohodnotne funkcie poslancov Národnej rady SR a zastupovať záujmy starostov a primátorov, nemajú čo robiť na dvoch stoličkách,“ konštatuje SNS.

© Autorské práva vyhradené

380 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #protiinflačný balíček