Disciplinárku so sudkyňou Denisou Cvikovou obvinenou v kauze Búrka odročili

Disciplinárne pojednávanie so sudkyňou Denisou Cvikovou, obvinenou v kauze Búrka, odročil Najvyšší správny súd (NSS) SR na 5. októbra. Sudkyňa v stredu nesúhlasila s pojednávaním, keďže nemala dodržanú desaťdňovú lehotu na prípravu. Súd sa mal v stredu zaoberať návrhom na odvolanie Denisy Cvikovej z funkcie sudkyne.

22.06.2022 15:23
debata

„Zásielka bola uložená na pošte z dôvodu, že disciplinárne obvinená bola nezastihnutá, a to odo dňa 24. mája 2022, teda takmer jeden mesiac pred termínom ústneho pojednávania,“ vyhlásila predsedníčka senátu NSS SR Anita Filová. Sudkyňa si zásielku prevzala 10. júna.

Ako uviedla, vzhľadom na to bolo ústne pojednávanie možné len so súhlasom disciplinárne obvinenej. Tá s tým nesúhlasila. „Preto Najvyšší správny súd SR ústne pojednávanie odročil na 5. októbra 2022 o 13.00 h,“ podotkla predsedníčka senátu NSS SR.

Denisa Cviková má od marca 2020 pozastavený výkon funkcie sudkyne. Čelí obvineniam z korupcie. Ich existencia vyplynula z komunikácie Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema a zo svedeckej výpovede bývalého sudcu Okresného súdu Bratislava I Vladimíra Sklenku. Vypovedal, že Marian Kočner korumpoval viacerých sudcov aj v kauze zmeniek TV Markíza. Z ich falšovania je Marian Kočner právoplatne odsúdený na 19-ročný trest odňatia slobody.

debata chyba
Viac na túto tému: #Denisa Cviková #akcia Búrka