Matovič: Pustili na nás hovnomety. Naša trpezlivosť nie je nekonečná, odkázal Sulík

Igor Matovič obvinil aj časť koalície, že sa spikli s opozíciou a fašistami. Líder strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík reagoval, že Matovič robí všetko preto, aby SaS vyštval z koalície. Všetko má svoje medze, povedal Sulík. SaS opäť nebude chodiť na koaličné rady.

22.06.2022 15:31 , aktualizované: 22:03
matovic Foto: ,
Minister financií a líder hnutia OĽaNO Igor Matovič na tlačovke po hlasovaní o prelomení veta prezidentky pri protiinflačnom balíku.
debata (176)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Matovič tvrdí, že 20 minút pred hlasovaním sa dozvedel o spiknutí medzi „opozíciou, fašistami a SaS“. Minister financií a šéf OĽaNO povedal, že v parlamentnom salóniku sa stretli predsedovia dvoch parlamentných strán. Tam údajne mala padnúť dohoda o spolupráci.

Matovič vyhlásil, že poslanci OĽaNO boli dohodnutí, že budú o protiinflačnom balíčku rokovať slobodne. Keď im však tesne pred hlasovaním oznámil informáciu o dohode druhej strany, vraj sa aj nespokojní poslanci rozhodli, že podporia prelomenie veta prezidentky.

matovič, kollár Čítajte viac Parlament prelomil veto prezidentky, schválil Matovičov balíček v pôvodnom znení

Plénum najskôr hlasovalo o pripomienkach Čaputovej k protiinflačnému balíčku. Zo 138 prítomných poslancov podporilo jej pripomienky len 68, takže parlament nesúhlasil s pripomienkami prezidentky. Tá totiž podporila len nižšiu pomoc od 1. júla a opatrenia, ktoré mali začať platiť od 1. januára 2023 vetovala.

Hlasovanie o prelomení veta, protiinflačný balíček Čítajte viac Parlament prelomil veto: Bez fašistov by balíček neprešiel. Kto hlasoval za a kto proti? (Prehľad)

Čaputovej pripomienky podporil klub Smeru, SaS. Poslanci Sme rodina sa zdržali.

Z klubu obyčajných boli 30 poslanci proti pripomienkam Čaputovej, 6 boli za, 10 sa pri hlasovaní zdržalo a dvaja boli neprítomní.

Matovič sa posťažoval, že po hlasovaní sa na jeho hlavu s hnutie „spustili hovnomety“.

© Autorské práva vyhradené

176 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #protiinflačný balíček