Pokračovanie článku: Interpol skúma, či ho NAKA pri Výbohovi oklamala

Už štyria odsúdení

Štyria aktéri káuz Mýtnik už boli aj odsúdení. Podnikateľka Jana Rovčaninová dostala trojročný podmienečný trest s odkladom na päť rokov, 20-tisícový peňažný trest a zákaz výkonu štatutára obchodnej spoločnosti na šesť rokov. Východoslovenský podnikateľ Štefan Poláček bol 2. marca odsúdený za prečin podplácania a za odovzdanie 100-tisícového úplatku dostal vďaka dohode s prokuratúrou 50-tisícový trest. Bývalý zamestnanec Finančnej správy Pavol Boškoza dosiahol tiež vďaka dohode s prokurátorom za vzatie úplatku dvojročný podmienečný trest a peňažný trest štyritisíc eur.

Bývalej Imreczeho nástupkyni na čele Finančnej správy Lenke Wittenbergerovej Špecializovaný trestný súd v Pezinku 22. júna 2022 schválil dohodu o vine a treste, na základe ktorej dostala za prijatie úplatku podmienečný dvojročný trest odňatia slobody s päťročnou skúšobnou lehotou a peňažný trest 50-tisíc eur.

Samotný Pellegrini, v tom čase už expremiér a líder opozičnej strany Hlas, hneď po medializácii Imreczeho výpovede všetko poprel. „Zmanipulované výpovede dvoch ‚kajúcnikov‘ o údajnom úplatku za zavedenie virtuálnej pokladnice pre Finančnú správu boli od začiatku klamstvom,“ reagoval Pellegrini a svoje tvrdenia zopakoval aj pred vyšetrovateľmi, keď vlani 12. novembra vypovedal ako svedok.

© Autorské práva vyhradené

181 debata chyba
Viac na túto tému: #Interpol #Špeciálna prokuratúra #Miroslav Výboh #Kauza Mýtnik