Návrh o zákaze dúhových vlajok na budovách presunuli poslanci na september

Návrh zakazujúci vyvesovať symboly hnutí či komunít propagujúcich sexuálnu orientáciu presunú na septembrovú schôdzu parlamentu.

28.06.2022 10:44
Homosexuál / LGBTI / Gay / Foto: ,
debata (10)

VIDEO:György Gyimesi: Dúhové vlajky na verejných budovách nemajú čo hľadať

Video

Pre tasr to uviedol nezaradený poslanec Tomáš Taraba. Myslí si, že návrh má v septembri väčšiu šancu získať podporu. O presunutí sa dohodol so spolupredkladateľom návrhu Györgyom Gyimesim (OĽaNO).

„Súčasná situácia vo vládnej koalícii dnes vytvára vyšší predpoklad, že by zákon mohol získať vyššiu podporu aj v radoch poslancoch koalície v septembri,“ povedal Taraba.

Návrh zožal kritiku najmä v radoch koalície. Gyimesimu vyčítali, že ho podal spolu s opozičným poslancom. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) žiadal Gyimesiho návrh stiahnuť, ten to odmietol.

VIDEO: Vladimíra Marcinková: Zákaz dúhových vlajok nás vracia o sto rokov dozadu
Video

Gyimesi podal spolu s Tarabom do parlamentu návrh novely zákona o štátnych symboloch SR a ich používaní. Chcú, aby na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií vrátane sídla verejného ochrancu práv, ktoré sa zo zákona označuje štátnymi symbolmi, bolo zakázané vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie.

patakyová pride, lgbti Čítajte viac Gyimesi nechce návrh o vlajkách napriek výzve premiéra stiahnuť
10 debata chyba
Viac na túto tému: #dúhové témy