Policajná inšpekcia ukončila vyšetrovanie úmrtia Lučanského, prokuratúra to preskúma

Prešovská krajská prokuratúra preskúma rozhodnutie Úradu inšpekčnej služby o zastavení vyšetrovania týkajúceho sa úmrtia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vo väznici. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila Prokuratúra Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

28.06.2022 15:06
Milan Lučanský Foto:
Milan Lučanský
debata (96)

Rozhodnutie vyšetrovateľa, pozostávajúce z 283 strán a spisový materiál, pozostávajúci z X. zväzkov a 2 885 strán, sú predmetom preskúmania dozorujúcim prokurátorom, ktorý rozhodne aj o podaných sťažnostiach po ich predložení spolu s odôvodnením, uviedla prokuratúra na sociálnej sieti.

Ako vysvetlili, vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil vyšetrovanie v trestnej veci týkajúcej sa Lučanského a 8. júna vydal rozhodnutie, ktorým trestné stíhanie zastavil. Rozhodnutie bolo predložené na Krajskú prokuratúru Prešov a súčasne doručené splnomocnencom poškodených, ktorí proti rozhodnutiu o zastavení trestného stíhania podali sťažnosť.

„V uvedenej veci Úrad inšpekčnej služby nebude poskytovať žiadne informácie,“ uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra, pod ktorý inšpekcia spadá. Ako zdôvodnil, informovanie k tejto veci si vyhradila Krajská prokuratúra v Prešove, ktorá vykonáva dozor nad trestným konaním.

Exšéf polície Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

lučanský Čítajte viac Mikulec si písal s Lučanským. Mobil rodine nevydali
96 debata chyba
Viac na túto tému: #prokuratúra #Milan Lučanský #Úrad inšpekčnej služby