Kollárov návrh umožňujúci skrátiť volebné obdobie je podľa Naďa nezmysel

Avizovaný návrh Borisa Kollára (Sme rodina) o ústavnom zákone, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia, považuje minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) za nezmysel.

28.06.2022 16:00
Jaroslav Naď Foto: ,
Minister obrany Jaroslav Naď
debata (2)

Kollár však má právo ho predložiť. Nemyslí si, že je potrebné takýto zákon prijímať. Povedal to v utorok počas rokovania vlády.

Naď verí, že súčasný vládny kabinet dovládne až do volieb, želá si pokračovanie štvorkoalície. Na to, aby strana SaS začala opäť chodiť na koaličné rady, je podľa ministra potrebné rokovať s chladnou hlavou.

„Uvedomiť si chyby ktoré robíme, vyvarovať sa im a ísť ďalej,“ podotkol minister. Deklaroval, že sa budú hľadať také riešenia, aby bol každý jeden koaličný partner spokojný.

Líder hnutia OĽaNO a minister financií Igor Matovič pripomenul, že návrh o skrátenie volebného obdobia sa v parlamente riešil na začiatku roka. „My dlhodobo hovoríme, že by sa referendom mohlo skracovať volebné obdobie, okrem situácie predčasných volieb. Myslím si, že by to potom bolo nestabilné. Preto určite nebudeme tento návrh podporovať,“ povedal Matovič. V čase kríz by podľa neho nebolo vhodné, aby mala opozícia v rukách nástroj kedykoľvek parlament vypnúť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Boris Kollár #skrátenie volebného obdobia