Volvo bude mať podporu aj v prípade zmeny vlády, tvrdí Fico

Líder opozičnej strany Smer Robert Fico tvrdí, že podpísal deklaráciu, ktorá garantuje investície spoločnosti Volvo na Slovensku aj po prípadnej zmene vlády.

01.07.2022 13:32
Robert Fico Foto: ,
Poslanec a predseda Smeru Robert Fico
debata (15)

Fico o podpise deklarácie informuje na sociálnej sieti. „Nedávno sa mňa obrátil R. Sulík, aby som podpísal politickú deklaráciu garantujúcu,že investícia Volvo na Slovensku bude mať podporu aj po parlamentných voľbách a zmene vlády. Podpísal som to,“ píše Fico.

Aj podľa neho treba príchod automobilky Volvo na Slovensko privítať. „Ešte sa nezakoplo do zeme a čaká nás náročný proces. Ako predseda vlády som stál pri vzniku automobilky Jaguar Land Rover v Nitre, viem o čom hovorím,“ pokračuje bývalý trojnásobný premiér.

Príchod spoločnosti Volvo ohlásil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) dnes ráno na sociálnej sieti. Potom vystúpil spolu s premiérom Eduardom Hegerom a ministrom financií Igorom Matovičom (obaja OĽaNO) na tlačovej besede.

Heger tlačovku zvolával ešte vo štvrtok večer s tým, že téma sa upresní až v piatok. „Politické memorandum, o podpísanie ktorého ma ako predsedu Smeru požiadal R. Sulík, vzniklo pravdepodobne na požiadanie švédskej strany, ktorá vníma hĺbku vládnej krízy a vysokú pravdepodobnosť skorších volieb a novej vlády,“ myslí si Fico.

„Nech to už bolo akokoľvek, memorandum som ihneď podpísal, pretože jednou zo základných povinností štandardných politických strán je garantovať na Slovensku stabilitu a kontinuitu,“ dodal.

Volvo Čítajte viac Na Slovensko prichádza megainvestícia. Volvo postaví závod pri Košiciach, vzniknúť môže až 13 tisíc miest

Skupina Volvo sa rozhodla v strategickom priemyselnom parku Valaliky pri Košiciach postaviť tretí európsky závod. V rozmedzí rokov 2023 až 2027 Volvo na Slovensku preinvestuje viac ako 1, 18 mld. eur. Na východnom Slovensku bude Volvo vyrábať iba elektromobily a so sériovou výrobou by mali začať v roku 2026. Ročne budú môcť v novom závode vyrobiť 250 000 elektro­mobilov.

Eduard Heger. Richard Sulík Čítajte viac VIDEO: Sulík sa pochválil, ako vybavil Volvo: Bál som sa, že ma dajú na spam list

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Volvo