Pokračovanie článku: Nové nemocnice v Bratislave a Martine? Peniaze na ne budú, čas nie

Plány a voľby

Ak vláda vydrží a neuskutočnia sa predčasné voľby, tak Hegerova vláda odovzdá moc v roku 2024. No plány rátajú s dokončením stavieb v roku 2026. Minister Lengvarský v prípade odovzdania projektov inej vláde problém nevidí a verí, že výstavba bude pokračovať aj po voľbách.

Bývalý minister zdravotníctva Richard Raši (nezarad. Hlas) síce zdôrazňuje, že projekty sa dokončiť nestihnú – no zároveň dodáva, že Slovensko tieto projekty potrebuje a podporovať ich bude aj po voľbách.

Materiál, ktorý vláda 1. júla schválila, je investičným plánom, ktorý nie je viazaný na určité projekty. „Dve konkrétne nemocnice, ktoré schválila vláda, nepredstavujú záväzok voči Európskej komisii, ale znamenajú záväzok k naplneniu cieľov stanovených v Pláne obnovy a odolnosti. Tieto ciele sú vyjadrené počtom lôžok, ktoré je potrebné splniť v určenom čase,“ priblížila Barbora Belovická, vedúca komunikačného oddelenia Národnej implementačnej a koordinačnej autority na Úrade vlády SR.

„Kľúčové v zmysle naplnenia míľnikov plánu obnovy bude zazmluvnenie dodávateľov do začiatku roka 2024 a realizácia všetkých stanovených opatrení do roku 2026,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #nemocnice #fond obnovy