Šipoš o ultimáte SaS: My sme vyhrali voľby a oni nám chcú diktovať

Spor Richarda Sulíka a Igora Matoviča prerástol do ultimáta strany SaS, ktorá žiada novú koaličnú zmluvu a odchod Igora Matoviča. Podľa šéfa poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša sa na nič také nechystajú.

08.07.2022 07:30
Michal Šipoš, Téma dňa, ta3, Peter Bielik Foto:
Michal Šipoš (vľavo) v relácii Téma dňa televízie ta3 s moderátorom relácie Petrom Bielikom.
debata (31)

Šipoš to povedal v relácii televízie ta3 Téma dňa. Pripomenul, že OĽaNO vo voľbách získalo podstatne viac percent ako SaS a nenechajú si od nej diktovať. „Nevidíme dôvod, aby sme donekonečna ustupovali strane, ktorá má šesť percent a ktorá má nejaké osobné problémy s niekým“.

VIDEO: Michal Šipoš (OĽaNO) o SaS: Čo urobiť, keď vás vyfackajú a nedajú žiadne možnosti? (celú reláciu si môžete pozrieť TU)

Video

Logika a matematika podľa Šipoša hovorí, že keď SaS 1. septembra odíde z vlády, „padá táto vláda a (SaS) povaľuje túto vládu – nemáme sa o čom baviť“. Všetko má podľa neho v rukách strana Richarda Sulíka a OĽaNO je pripravené na všetky scenáre. Dúfa však, že na tridsiate výročie dňa slovenskej ústavy, ktoré bude 1. septembra, „SaS nepríde a nepovalí ďalšiu vládu“.

Jana Bittó Cigániková Čítajte viac Cigániková: O Edovi som stratila ilúzie. Musí sa rozhodnúť, či vymení koalíciu za ministra, čo zničil vládu
31 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #SASKA