Nemocnice pre koronavírus obmedzujú návštevy hospitalizovaných pacientov

V Nemocnici Agel Levice platí až do odvolania zákaz návštev hospitalizovaných pacientov. Vedenie zdravotníckeho zariadenia sa pre tento krok rozhodlo v dôsledku nepriaznivého vývoja lokálnej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19, informovalo vedenie nemocnice.

11.07.2022 10:52 , aktualizované: 18:02
covid, nemocnica, koronavírus Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (2)

V prípade pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo z dôvodu návštevy kňaza je možné udeliť výnimku pri dodržaní pandemických opatrení.

nemocnica Košice, UNLP Čítajte viac V košických nemocniciach zakázali návštevy

Od pondelka zakázali návštevy na všetkých lôžkových oddeleniach aj v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Výnimku zo zákazu majú iba návštevy kňazov k pacientom za účelom podávania sviatosti pomazania či návštevy ťažko chorých a umierajúcich pacientov, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť.

Medzi výnimky patria aj návštevy udelené so súhlasom vedúceho pracoviska pri mimoriadnej situácii. „Uvedené platí až do odvolania,“ doplnila hovorkyňa ústavu Soňa Valášiková.

Návštevy hospitalizovaných pacientov obmedzujú aj vo Veľkom Krtíši, potvrdila riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová.

Pripomenula, že návštevy zatiaľ obmedzili na tri dni v týždni. Zakázané však nie sú. Veľkokrtíšska nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných troch pacientov s ochorením COVID-19. Pozitívni na toto ochorenie sú aj traja zamestnanci zdravotníckeho zariadenia vo Veľkom Krtíši. Nikto však nie je pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu.

Zákaz návštev aktuálne platí aj v košických nemocniciach a nemocniciach v Komárne a Zlatých Moravciach.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Covid-19