Našli kosti. Či patria hľadanému vrahovi Nigutovi ukáže sklenené oko a DNA

Polícia v obci Dolný Chotár (okr. Galanta) vykopala kostrové pozostatky, ktoré by mali patriť mafiánovi Róbertovi Nigutovi zo skupiny okoličányovcov. Už od roku 2013 je pritom po tomto Košičanovi s ľavým okom zo skla vyhlásené pátranie pre lúpeže, vraždy a členstvo v zločineckej skupine. Políciu na miesto pozostatkov priviedol jeho vlastný vrah, ktorý si už za viaceré vraždy odpykáva 25-ročný trest.

14.07.2022 13:13 , aktualizované: 16:04
debata (4)

„Národná kriminálna agentúra dnes v Dolnom Chotári vykopala kostrové pozostatky na mieste, ktoré označili spolupracujúci obvinení ako miesto pochovania Róberta Niguta. Či ide skutočne o túto osobu, potvrdí až znalecký posudok,“ informovala polícia vo štvrtok na sociálnej sieti.

Nigut je aj naďalej vedený v databáze ministerstva vnútra ako hľadaný. Rovnako aj na stránke Interpolu. Ten uvádza, že je hľadaný pre obvinenia z vraždy, ohrozenia verejnej bezpečnosti, pre nelegálnu držbu strelných zbraní a založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny. Hľadaný je navyše aj pre krádež, lúpež, poškodzovanie cudzej veci a pokus o vraždu.

hojsák Čítajte viac Najvyšší súd potvrdil mafiánskemu vodičovi 15-ročný trest

Najvyšší súd Niguta v apríli 2018 právoplatne odsúdil za členstvo v zločineckej skupine a viacero vrážd na doživotný trest. Konalo sa proti nemu ako proti ušlému. Už pred niekoľkými rokmi začala polícia tušiť, že Nigut už nežije.

Košického mafiána mal zavraždiť Ladislav Alföldi na žiadosť syna chotárskeho starostu Františka Doru mladšieho. Sám sa k tomu priznal vlani 6. decembra pred Špecializovaným trestným súdom. Aj za ďalšie trestné činy dostal súhrnný trest 25 rokov. Tento utorok mu trest potvrdil aj Najvyšší súd.

Rovnaký trest dostali aj Dora mladší, ktorý však objednávku vraždy Niguta poprel, a jeho otec František Dora starší. Ten bol uznaný za vinného z objednávok viacerých vrážd, činnosti v prospech zločineckej skupiny sátorovcov i z ekonomickej trestnej činnosti.

Polícia pozostatky Niguta hľadala na mieste už od vlaňajšieho decembra, keď sa Alföldi pred súdom priznal a vyjadril ochotu ukázať miesto, kde Niguta zakopal. Okrem hľadaného Košičana mal pre Doru mladšieho odstrániť aj ďalších dvoch ľudí. Za tri vraždy mal dokopy zinkasovať 15– až 20-tisíc eur.

Rovnaké peniaze mal za túto vraždu dostať aj Juraj Bugár. Vraždu Niguta si mal s Dorom objednať gelnický podnikateľ Marián Varga. Vraj sa báli, že bude proti nim svedčiť o nelegálnom biznise a násilných trestných činoch.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Róbert Nigut #Róbert Okoličány #okoličányovci