Sulík mal s premiérom rozsiahly rozhovor. SaS trvá na svojom stanovisku

Líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík označil sobotňajší rozhovor s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) za rozsiahly a konštruktívny. Strana však naďalej trvá na svojich podmienkach. Ak sa nenaplnia, ministri SaS opustia k 31. augustu vládu.

17.07.2022 13:35
Eduard Heger / Richard Sulík / Foto:
Eduard Heger a Richard Sulík na archívnej snímke.
debata (48)

Vyplýva to zo stanoviska Sulíka, ktoré TASR poskytol hovorca SaS Ondrej Šprlák.

„Množstvo vecí sme si vydiskutovali, no naďalej platí naše pôvodné stanovisko odsúhlasené Republikovou radou SaS, že po tom, ako sme 6. júla opustili koalíciu, sme pripravení podpísať novú koaličnú zmluvu, z ktorej bude vyplývať, že (minister financií, pozn. TASR) Igor Matovič nebude členom budúcej vlády,“ uviedol Sulík.

VIDEO: Rozpadne sa vláda? Čo si myslia koaliční a opoziční politici? Celá relácia V politike na ta3 TU.

Video

Spor v koalícii sa opäť vyostril potom, ako poslanci Národnej rady SR prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne Matoviča. SaS a OĽANO sa následne obviňovali z hlasovania s fašistami. Pre útoky Matoviča SaS prestala opätovne chodiť na koaličné rady, vypovedala koaličnú zmluvu a očakáva do konca augusta novú. Chce ju prepracovať a žiada Matovičov odchod z vlády. OĽANO to od začiatku odmieta. SaS avizovala demisiu svojich ministrov, ak nedôjde k naplneniu ich požiadaviek.

matovič, šipoš Čítajte viac Odvolanie Matoviča? To je naša červená čiara, tvrdí Šipoš

Matovič reagoval, že SaS v septembri povalí vládu. To Sulík odmietol a tvrdí, že odchodom liberálov z koalície nepadne vláda. Deklaroval záujem na dovládnutí kabinetu. Vyhlásil však, že SaS koalíciu opustila. Heger vyzval liberálov, aby urobili krok späť.

Igor Matovič Čítajte aj Politológ Lenč: Nepodceňoval by som Matovičovu prefíkanosť
48 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #koalícia #Igor Matovič