Hlina opäť provokuje Matoviča: Kde je ten veľký bojovník proti korupcii?

Podpredseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Alojz Hlina chystá pred Trnavou, bydliskom ministra financií a šéfa mandátovo najsilnejšieho hnutia OĽaNO Igora Matoviča billboard. Ako tvrdí, hotový bude už v pondelok.

17.07.2022 19:50
alojz hlina Foto: ,
Alojz Hlina na archívnej snímke
debata (39)

„Pán minister Matovič, vraj ste o situácii v PPA nevedeli, teraz už viete. Čo urobíte?“ To bude na billboarde, ktorý Hlina označuje za odkaz pre Matoviča. „Nebude sa dať nevšimnúť,“ podotýka Hlina.

„Minister Matovič sa pri otázke na kauzu 'upratovača po dobytkárovi'v PPA /Poľnohospodárska a platobná agentúra/ vyhováral, že o tom nevie,“ pokračuje Hlina.

Pripúšťa, že Matovič naozaj o tejto kauze nevedel, hoci – ako konštatuje – „tomu neverí“. „Teraz však už určite vie,“ píše Hlina na sociálnej sieti a poukazuje na zistenia nadácie Zastavme korupciu. Podľa nich totiž PPA, ktorá sa zmietala v obrovských problémoch a hrozilo, že zanikne, istý čas viedol človek blízky finančníkovi Martinovi Kvietikovi. Ten je v kauze Dobytkár, ktorá sa zaoberá tunelovaním PPA, aj obžalovaný.

„Dnes už všetci, kto chcú, vedia, čo sa udialo na PPA, len nič sa nedeje. Kde je ten veľký bojovník proti korupcii I. Matovič, prečo drží v tomto prípade poctivo bobríka mlčanlivosti? Koho a čoho sa bojí?“ provokuje Hlina ďalej. Dodáva, že „minister Vlčan by za takýto škandál letel aj z vlády v Burundi“. Na mysli má ministra pôdohospodárstva, nominanta OĽaNO Samuela Vlčana.

Ten už ustál jedno odvolávanie v parlamente, pritom jeho bývalý kolega z poslaneckého klubu OĽaNO a predchodca vo vedení rezortu Ján Mičovský naznačoval, že Vlčan by mohol mať problémy so zákonom. „U nás sa usmieva,“ konštatuje Hlina na adresu Vlčana.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #Igor Matovič #Poľnohospodárska platobná agentúra #PPA