Väzeň bol na úteku jeden deň, už ho majú

V utorok ráno o pol deviatej utiekol v obci Kalameny pri Ružomberku väzeň Stanislav Oračko. Polícia upozorňovala, že môže byť ozbrojený a nebezpečný. Podľa informácii denníka Pravda ho v stredu zadržali v obci Likava. Oračko sa vraj do väzenia aj chcel vrátiť a len konal skratovo. Polícia však pri jeho dolapení rozbila auto. Správu aktualizujeme.

19.07.2022 10:32
Stanislav Oračko Foto:
Stanislav Oračko na policajnom zábere.
debata (57)

Oračko (34) sa podľa polície vzdialil z pracoviska v obci Kalameny v okrese Ružomberok. Podľa popisu mal oblečený väzenský úbor: montérkovú súpravu s modrým pásom na chrbte a na boku nohavíc, oranžové tričko. Má strednú postavu, čierne vlasy a hnedé oči. Ako zvláštne znamenie polícia uvádza tetovanie na pravom pleci a jazvu na ľavom predlaktí.

Polícia upozorňovala, aby sa občania nesnažili Oračka zadržať sami.

Podľa informácií denníka Pravda v utorok nad obcou lieta policajný vrtuľník a policajti na každej križovatke kontrolujú motorové vozidlá. Obecný rozhlas vyzýval občanov, aby nevychádzali z domu a zamkli sa.

VIDEO: Obecný rozhlas vyzýva občanov, aby nevychádzali z domu a zamkli sa
Video

Oračko podľa informácií denníka Pravda ušiel z pracoviska v Kalamenoch. Na vonkajšie pracoviská chodia odsúdení len s minimálnym, alebo stredným stupňom stráženia. S maximálnym stupňom vraj nechodia pracovať mimo ústav.

Toto pracovisko malo byť s tzv. nepriamym strážením. To znamená, že je s nimi len jeden príslušník a oni robia. resp. mali by robiť, tak aby mal o všetkých prehľad.

© Autorské práva vyhradené

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #polícia SR #útek väzňa