Prípad zrazených hasičov: Vodič ich trafil čelne, nemali šancu

Okolnosti nehody v Sáse, pri ktorej zomreli dvaja hasiči, polícia ďalej vyšetruje. Podľa doterajších informácií zrejme 53-ročný vodič auta nevenoval plnú pozornosť riadeniu vozidla, do cyklistov narazil čelne.

19.07.2022 11:37
Bike / Bicykel / Foto:
Bicykel jedného z hasičov, ktorý zahynul pri tragickej nehode pri obci Sása.
debata (7)

Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti v súvislosti s pondelkovou nehodou.

„Podľa doterajších zistení z miesta nehody sa 53-ročný vodič pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Po prejdení pravotočivej zákruty čelne narazil do dvoch protiidúcich cyklistov. Obaja muži vo veku 35 a 36 rokov zraneniam na mieste podľahli,“ priblížila polícia.

Alkohol u vodiča nezistili, s cieľom zistenia inej návykovej látky nariadila polícia aj odber biologického materiálu. Mužovi na mieste zadržali vodičský preukaz.

„Všetky ďalšie okolnosti, ako aj príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania a znaleckého skúmania, preto nateraz nebudeme k prípadu poskytovať žiadne ďalšie informácie,“ uzavrela polícia.

Minister vyjadril sústrasť

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vyjadril v súvislosti s tragickou nehodou úprimnú sústrasť rodinám a pozostalým hasičov. Udalosť ho mrzí. Uviedol to na sociálnej sieti.

„Dostal som správu, ktorá ma veľmi zarmútila. V okrese Zvolen sa stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej o život prišli dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ),“ uviedol minister.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #hasiči #nehoda #tragická nehoda