U Budaja hľadajú nových riaditeľov národných parkov, ponúkajú plat 2 300 eur

Envirorezort hľadá nového riaditeľa Správy Tatranského národného parku (TANAP). Ponúka mu nástupný plat 2 300 eur. Na túto pozíciu vypísal výberové konanie, ktoré zverejnil na svojom webe.

19.07.2022 15:06
debata

Ministerstvo požaduje štvorročnú odbornú prax v oblasti ochrany prírody alebo lesníctva. Uchádzač by mal vedieť o postavení, činnosti a úlohách TANAP-u. Podmienkou je aj riadiaca prax aspoň jeden rok.

Záujemcovia o pozíciu riaditeľa musia odovzdať koncepciu rozvoja a riadenia Správy TANAP-u. Mala by mať najviac päť strán.

„Žiadosť o zaradenie do výberového konania spolu s požadovanými dokladmi môžu uchádzači podať do 10. augusta,“ uviedlo ministerstvo životného prostredia. Výberové konanie by sa malo uskutočniť v septembri.

Marhefka Čítajte viac Vlčan vymenoval Marhefku za šéfa lesov. Sporných 60-tisíc zatiaľ nedostal

Rezort hľadá riaditeľov aj do Správy Pieninského národného parku, Národného parku Veľká Fatra, Slovenský raj, Slovenský kras, Národného parku Poloniny, Muránska planina, Malá Fatra a Správy Národného parku Nízke Tatry.

Národné parky prešli nedávno reformou. Zabezpečila sa tak jednotná správa štátnych pozemkov na ich území. Zriadenie deviatich správ národných parkov ako samostatných organizácií ochrany prírody sa udialo k 31. marcu.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo životného prostredia #TANAP