Zmizla raketa Patriot? Sliač nie je Žilina za úradovania Slotu, odkazuje minister Naď

Pri Sliači sa kradol vojenský materiál. Klebety hovoria o rakete zo systému Patriot. Čo teda zmizlo nemeckým vojakom?

21.07.2022 12:57
Jaroslav Naď Foto:
Minister obrany Jaroslav Naď
debata (189)

„Z areálu civilných železníc mimo letiska Sliač boli odcudzené tri klasické kontajnery. Ešte v ten deň, keď bola krádež ohlásená, bol páchateľ za vynikajúcej spolupráce štátnej a vojenskej polície vypátraný a materiál bol komplet vrátený naspäť,“ píše minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) na sociálnej sieti.

Kontajnery ukradli v utorok. Informácie, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach a mali vraj pochádzať z prostredia armády, hovorili, že v kontajneroch boli navádzacie zariadenia z raketového systému Patriot.

Tejto informácie sa chytil Pavol Slota, syn bývalého politika a bývalého šéfa SNS Jána Slotu. Slota mladší si založil vlastnú stranu a na sociálnej sieti sa vysmieval Naďovi.

„Na leteckej základni Sliač, kde sú rozmiestnené batérie protivzudšnej obrany Patriot nemeckých ozbrojených síl, sa údajne záhadne stratilo navádzacie zariadenie z rakety pre Patriot. Táto informácia sa ku mne dostala z anonymného zdroja blízkeho armáde SR,“ napísal Slota mladší. Podľa jeho zdroja mali kontajnery ukradnúť pomocou nákladného auta „s rukou“, ktorá preložila raketu cez oplotenie základne. „Vymontovali kritické súčiastky a zdrhli,“ pokračuje Slota s odvolávkou na anonymný zdroj s tým, „ministerstvo obrany sa celú túto blamáž bude snažit ututlať“.

Minister Naď však vysvetľuje, že v kontajneroch boli „lešenia, rebríky a podobný stavebný materiál, ktorý sa používa podľa potreby pri výstavbe na letisku Sliač“.

Naď známy svojím britkým slovníkom Slotovi mladšiemu nič nedaroval. „Nádejný bezobsažný politik, čírou náhodou často sa vyskytujúci na smeráckych mítingoch, uverejnil bulvárny príspevok o tom, že niekto vraj ukradol komponenty zo systému PATRIOT priamo z letiska Sliač. Títo kúzelníci/zlodeji vraj mali z prísne stráženého vojenského areálu vytiahnuť raketu z batérie, preniesť ju cez plot a vymontovať nejaké súčiastky. Potom si ešte asi dali cigaretku a odišli,“ reagoval minister na status mladého Slotu.

„Batérie systému PATRIOT sú strážené určite lepšie ako rodinný trezor mladého Slotu, aj keď všetci vieme, že tam je určite kadečo, všakže… Nie je ani fyzicky možné, aby niekto len tak prišiel a vzal z nich čo i len jednu skrutku, nie to ešte podstatný komponent. ‚Pán‘ Slota si Sliač asi pomýlil s mestom Žilina za úradovania jeho otca,“ pripomína šéf rezortu obrany pôsobenie šéfa národniarov v politike.

Syna Jána Slotu označuje za „nepodareného hoaxera“ a odporúča mu, aby „opozičnú politiku skúsil robiť nejako inak“. „A nie tým, že bude dehonestovať prácu vojakov a vojačiek, ktorí areál strážia. Tí si totiž svoju prácu odvádzajú na 100 %. Na rozdiel od neho a jeho ‚podarenej‘ rodiny. Oni si vlastne tiež robotu robili na 100 %, ako povedal na známej nahrávke Počiatek Trnkovi, starý Slota si zobral 100 % vývaru, ‚oholil‘ ešte aj Fica,“ dodal Naď s odkazom na nahrávku z kancelárie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

© Autorské práva vyhradené

189 debata chyba
Viac na túto tému: #Sliač #Jaroslav Naď