Výstrahy pokračujú, na juhu môže byť aj 38 stupňov

Výstrahy pred horúčavami platia aj v piatok, a to najmä na juhu Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal viaceré výstrahy až do tretieho stupňa takmer pre celé Slovensko.

22.07.2022 08:28
Bratislava počasie horúčavy teplota teplomer Foto: ,
Teplota 38° Celzia na exteriérovom teplomere popoludní v Bratislave 21. júla 2022.
debata

Až 38 stupňov môže byť počas dňa vo viacerých regiónoch Banskobystrického a Nitrianskeho kraja, ako aj v okrese Michalovce. Do 18.00 h tam platí výstraha tretieho stupňa.

Pre Bratislavský a Trnavský kraj platia prevažne výstrahy druhého stupňa. Teploty môžu v týchto regiónoch dosahovať až 37 stupňov Celzia.

VIDEO: TOP 5 spôsobov ako sa schladiť v horúčavách

TOP 5 spôsobov ako sa schladiť v horúčavách
Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.

S horúčavami treba rátať aj v Prešovskom a Trenčianskom kraji, prevažne v nich platí výstraha 1. stupňa a teploty môžu dosahovať do 33 stupňov Celzia, v niektorých okresoch aj viac.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pripomína, že počas horúčav by mali ľudia denne vypiť aspoň jeden a pol až tri litre tekutín, deťom je potrebné pitie ponúkať. Dôležitý je aj pitný režim u seniorov.

Pobyt na slnku je lepšie obmedziť na skoré ranné a podvečerné hodiny, slnečnému žiareniu je najlepšie sa v čase medzi 10.00 až 16.00 h vyhnúť.

horúčavy leto španielsko rozprašovač teplo Čítajte viac Horúčavy vrcholia. V Dolných Plachtinciach namerali 40 stupňov Celzia
debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy