Pokračovanie článku: Heger u Čaputovej: Kríza vznikla pre prieskum popularity, v ktorom Matovič pohorel

Heger potvrdil, že je neexistujúcim premiérom a na koaličnú krízu nemá žiadne politické riešenie. Priznal tiež, že je pripravený stáť aj na čele vlády s podporou fašistov. Skonštatoval to líder Hlasu Peter Pellegrini.

„Heger sa dnes namiesto priznania si zodpovednosti opäť nezmyselne rozplýval nad údajne skvelými výsledkami rozpadajúcej sa vládnej koalície,“ poznamenal Pellegrini. Problémom ministra financií a lídra OĽANO Igora Matoviča podľa Hlasu-SD nie je nepopularita v prieskumoch verejnej mienky, ako tvrdí premiér, ale jeho fatálne zlyhania. „Matovič je nekompetentný klamár, ktorý nabúral základný chod štátnych inštitúcií, vyhodil z okna miliardy eur na svoje ‚atómovky‘ a spravil zo slovenskej politiky jednu žumpu, plnú lží a nenávisti,“ podotkol Pellegrini.

Tvrdí, že premiér to nechce alebo nemôže vidieť, preto sa zjavne pripravuje na ďalšiu vládu s fašistami. „Pre oboch týchto pánov je ich vlastná stolička najvyššou politickou prioritou a nemajú žiadne morálne ani politické zábrany, aby sa na nich udržali za každú cenu,“ uzavrel líder Hlasu-SD.

© Autorské práva vyhradené

150 debata chyba
Viac na túto tému: #koaličná kríza #Eduard Heger #Zuzana Čaputová