Čaputová: Koaličná kríza neprišla zo dňa na deň, môže si za ňu sama vláda

Prezidentka pripúšťa výmenu na ministerských postoch. Premiér, ale aj strana SaS zotrvávajú na svojich pozíciách. Premiér ministra Matoviča odvolávať nemieni, liberáli však naďalej požadujú jeho odchod.

22.07.2022 20:21
debata (41)

Dovolenkové ticho na vnútropolitickej scéne prerušila prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa už niekoľko dní stretáva s lídrami politických strán a zisťuje či pokročili v riešení koaličnej krízy. Strana SaS totiž začiatkom mesiaca opustila koalíciu a ak minister financií a šéf mandátovo najsilnejšej strany OľaNO Igor Matovič neodíde do konca leta z vlády, SaS sa do nej nevráti a samozrejme s ňou odídu aj jej ministri.

Premiér Eduard Heger už v minulosti povedal, že ustúpiť by mali liberáli na čele s Richardom Sulíkom, teraz pridal aj svoje vysvetlenie, prečo SaS vlastne koaličnú krízu svojou požiadavkou na odchod Matoviča vyvolala. Podľa neho za to môže nelichotivý prieskum preferencií voči šéfovi OľaNO a snaha liberálov získať na tom politické body. Zo slov prezidentky Zuzany Čaputovej je však jasné, že ju Heger o svojom videní koaličnej krízy nepresvedčil.

Politické dianie v podcaste denníka Pravda komentuje politológ Jozef Lenč.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #koaličná kríza #Eduard Heger #Zuzana Čaputová #Jozef Lenč