Politici majú zodpovednú úlohu chrániť rodiny, uviedol Chromík na pochode Hrdí na rodinu

Politici majú veľmi zodpovednú úlohu chrániť rodiny bez ohľadu na politické tričko, povedal organizátor pochodu Hrdí na rodinu Anton Chromík. „Prišli sme sem, lebo je úplne normálne, aby rodiny vyšli na ulicu,“ dodal Chromík. Desiaty ročník pochodu sa pod heslom Sloboda, odvaha a láska koná na Rudnayovom námestí v Bratislave v približne rovnakom čase ako podujatie Dúhový Pride.

23.07.2022 18:12
SR Bratislava pochod zhromaždenie Hrdí na... Foto: ,
Na snímke účastníci zhromaždenia a pochodu Hrdí na rodinu v Bratislave.
debata (45)

Na pochode Hrdí na rodinu vystúpil aj detský ombudsman Jozef Mikloško. „Ideálne prostredie pre dieťa je harmonická rodina s otcom a mamou. Toto je dôležitá veta, na ktorej chcem pracovať, ktorú chcem pomôcť naplniť na Slovensku," spomenul Mikloško s tým, že na základe výsledkov prieskumu Sociologického ústavu Slovenskej akadémie vied na Slovensku 91 percent Slovákov považuje za najväčšiu hodnotu svoju rodinu.

Pochodu sa zúčastnili aj politici, medzi nimi napríklad Martin Beluský (Kotlebovci – ĽSNS) či Milan Krajniak (Sme rodina). Sprievodný program dopĺňa spevák Petr Janků.

Pochod podporila strana Slovenská národná strana. „Je dôležité, aby sa pochod za rodinu konal ako protihodnota alebo ako protipól pochodu Dúhového Pride. Dúhový Pride zbytočne vyvoláva vášne. Exhibicionizmus dúhového Pride niektorých účastníkov potláča akúkoľvek diskusiu o relevantných právach LGBTI+. Na Slovensku ľudia LGBTI+ sú úspešnými hercami, politikmi a realizujú sa v rôznych profesiách," informovala o postoji strany SNS hovorkyňa Zuzana Škopcová v tlačovej správe s tým, že nie je nám známe, že by niekto akokoľvek danú tému zneužíval. Podla predstaviteľov strany je na škodu samotných zástupcov LGBTI+, ak sa konajú pochody, ktoré vyvolávajú vášne, a ktoré na konci dňa prehlbujú rozdiely v otázkach LGBTI+.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Anton Chromík #Hrdí na rodinu