Neuveriteľné. Vozíčkarku posadili železnice na päť hodín do skladu. Padalo na ňu pivo

Slovenská hendikepovaná sochárka a umelkyňa Zorka Lednárová zažila neuveriteľnú cestu vlakom z Prahy do Bratislavy. Železnice SR Lednárovú pôsobiacu v nemeckom Berlíne posadili na päťhodinovú cestu do kupé prerobenom na minibar a sklad pre jedálenský vozeň.

27.07.2022 09:50
Zorka Lednárová Foto:
Sochárka Zorka Lednárová počas cesty vlakom z Prahy do Bratislavy.
debata (45)

Umelkyňa mala na cestu zakúpené dve miestenky a aj miesto pre svoj vozík. Svoju cestu nahlásila ZSSK dva dni vopred. Ako uviedla na sociálnej sieti, v absolútne nevhodných podmienkach cestovala päť hodín a k tomu ešte bez klimatizácie. „Keď sú otvorené dvere, do kupéčka sa valí to nevydržateľné teplo a je tam teplejšie ako na ulici! Peklo po každej stránke,“ uviedla.

Nakoľko Lednárová trpí svalovou dystrofiou, potrebuje aj napájanie elektrickou energiou pre svoj dýchací prístroj. V kupé, v ktorom cestovala, pôvodne prístup k elektrine nemala. „Pán od minibaru vyprázdňuje aspoň zem, nech sa napojím na elektriku a viem sa tam ako tak zasunúť!!!,“ napísala.

Zrejme najhoršie okamihy prežívala Lednárová pri brzdení vlaku, pri ktorom na ňu padali plechovky umiestnené v batožinovom priestore. „Synovi padajúca plechovka rozrazila stehno,“ uviedla.

„Ako vždy sa ZSSK postaralo o príjemnú cestu! Oni majú imobilných cestujúcich úplne na háku,“ uzavrela svoju strastiplnú cestu Lednárová.

© Autorské práva vyhradené

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Železnice Slovenskej republiky