Krajniaka pobúrila na dovolenke návšteva katedrály. Turisti majú prednosť pred kresťanmi, pýta sa

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) si rovnako ako väčšina jeho kolegov užíva letnú dovolenku. So svojimi sledovateľmi na sociálnej sieti sa podelil o nemilý zážitok.

29.07.2022 10:39
debata (66)

Krajniak v statuse na Facebooku opisuje zážitok z návštevy Dómu v talianskej Siene.

„Kľakol som si k stĺpu napravo odo mňa a začal som sa modliť. Po piatich minútach došiel ku mne zriadenec a oznámil mi, že miesto na modlenie je v kaplnke na boku. Tak som sa ho opýtal, či sa nemôžem modliť v celom Dóme, veď na to sú chrámy určené… Odpovedal mi, že nie, lebo to môže vyrušovať turistov,“ napísal Krajniak.

A práve táto informácia Krajniaka pobúrila. Ako ďalej uviedol, ako kresťanovi mu turisti v kostoloch neprekážajú. Samozrejme, pokiaľ rešpektujú ticho a správajú sa v chrámoch s úctou k ich účelu.

„Krásne tisícročné katedrály sú pre mňa dôvodom na obdiv, pretože si uvedomujem, koľko úsilia a peňazí ľudia pred stáročiami investovali, aby si uctili Boha. Keď už nie sme ako Európania schopní a ochotní stavať takéto veľkolepé chrámy dnes, zachovajme aspoň rešpekt k účelu, na ktorý boli tieto architektonické skvosty stavané,“ uzavrel Krajniak svoju skúsenosť z Toskánska.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Krajniak