Krúpa ide k Sulíkovi. Nie fašisti, prachy sú podstatou, reaguje Matovič

Poslanec Juraj Krúpa deň po odchode z klubu hnutia OĽaNO Igora Matoviča oznámil, že vstupuje do poslaneckého klubu strany SaS Richarda Sulíka. Oznámil to na spoločnej tlačovej konferencii s liberálmi.

29.07.2022 11:14 , aktualizované: 16:15
debata (264)
VIDEO: Poslanec Juraj Krúpa vstupuje do klubu SaS
Video

Krúpa o odchode z OĽaNO povedal, že kandidoval za protikorupčné hnutie, ale ocitol sa v ultrakonzer­vatívnej strane, ktorá bojuje proti liberalizmu. „Vstupujem do SaS,“ povedal Krúpa. Upresnil, že zatiaľ sa nestáva členom strany, je to podľa jeho slov otázkou budúcnosti.

„Napriek všetkému, čo som počúval za posledné dva roky v OĽANO, vnímam SaS ako stranu odborníkov, ale aj stranu, ktorá je jasne hodnotovo ukotvená,“ zdôvodnil Krúpa. Svoj krok komentoval ako logické vyústenie. Hovorí o dlhodobej spolupráci.

V klube Krúpu uvítala aj predsedníčka klubu Anna Zemanová a predseda strany Richard Sulík. V SaS ho ustanovili za tímlídra pre obranu.

K svojej budúcnosti na poste predsedu parlamentného brannobezpečnos­tného výboru sa Krúpa zatiaľ jednoznačne nevyjadril. „Všetko je možné. Nie som prilepený na žiadnu stoličku. Túto tému ešte otvoríme na rokovaní poslaneckého klubu SaS,“ povedal.

Predseda klubu OĽaNO Michal Šipoš uviedol, že obsadením postu predsedu brannobezpečnos­tného výboru, sa budú zaoberať. „Istoty zvoliteľného miesta na kandidátke konkurenčnej strany vedia zamávať charaktermi mnohých. Názor na správanie sa Juraja Krúpu si spraví každý sám,“ reagoval Šipoš.

SaS podľa Šipoša urobila ďalší nepriateľský krok, ktorý svedčí o tom, že chce rozbiť „tretiu protikorupčnú vládu“. „My v hnutí OĽANO urobíme všetko, aby sme im v tom zabránili,“ poznamenal.

ide o pravdu, Juraj Krúpa Čítajte viac Krúpa odchádza z klubu OĽaNO. Prekáža mu spolupráca s fašistami

Klub OĽaNO už opustilo viacero poslancov, po odchode Krúpu bude mať 47 členov. S Krúpom bude mať klub SaS 20 poslancov. Po prípadnej demisii ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej v septembri a jej návrate do parlamentu sa počet členov zvýši na 21, keďže jej náhradníčka je zo strany Za ľudí, kde Kolíková predtým pôsobila.

© Autorské práva vyhradené

264 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Krúpa #SASKA